Thursday, September 17, 2009

HARI NI AKU CUTI SEHARI

Aku cuti hari ni...sehari jer...Sok aku keje. Pelik kan?



Kenapa?


Aku takde kampung. Raya kat KL jer. Sesape yg rasa2 nak tinggalkan keta Mazda 6 nak suh aku jaga bagi la kunci (aku jaga jer...aku takleh drive). Pastu saper2 ade tong gas yg penuh, tinggalkan kunci kat aku. Kang time raya kedai tutup, gas abis aku pinjam la dulu. Lagi satu, kalau malas nak hangkut laptop balik kg sbb kg takde coverage, pon aku leh tlg jagakan. Kalau abang2 driver yg ada smart tag company, bg la aku pinjam time abang2 cuti ni...boleh aku bwk lenjan pegi Genting ker...

Aku ikhlas ni. Aku mmg raya kat KL jer. Jadual aku...mlm raya nak tgk citer Takbiratul Ihram (Remy okeeeyyyy...). Pastu raya 1st settle apa2 yg patut, nak pegi raya umah PM (mana tau dia sian kat aku, up lagi duit raya). Raya ke2 dan seterusnya....tgk TV la. Dah mak pak & adik-beradik aku je ade kat2 sini. Sehari raya je dh selesai jalan semua.

Korang tak payah eksen. Lagi 5 - 6 tahun KL pun jadi kampung gak. Sekarang tak boring. Raya2 pun Giant bukak, Tesco bukak, KLCC takkan tutup. KFC ngan McD bukak 365 hari setahun. Aku ingat aku nak pegi jalan2 kat Pavillion la. Time ni promoter kedai mesti layan aku baekkkkkk nyer sbb mesti la aku ni cam org KL yg banyak duit. Lagipun diorg kekurangan customer kan? Alaaaa aku bukan nak beli pun...nak test2 jer. Mano ado ongkos nak beli brg kat Pavillion!

Jadi bg yg ade kampung, balik la kampung. Dah la korang balik time raya ngan time musim buah jer....

Jangan risau....KL ni ok dalam jagaan aku.

Bawak keta baik-baik!

SEKIAN

16 comments:

Adiwarnatasya said...

Owahhh,
Beraya di KL akak ya...
Waktu nie KL jadi best wooo sbb tak jem lagi leh suka hati pi mana...Sampai ke destinasi dgn cepat...Tu yg penting:)

Adiwarna follow Awek Hingusan Episod 1...Mcm best jer cter nie..

Pok Li said...

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin

oranglidi said...

uih.. x balek kampung ke??

YuSniZa said...

Alaa kak zah..saya leh tgk cite REMY ISHAK kat kampung tau..lagi besttttt..

bungacahaya said...
This comment has been removed by the author.
imHepPie said...

jom ikot aku balek baling...

bungacahaya said...

imHepPie - Baling tang mana? Bongor ka?

bungacahaya said...

Selamattt semuaaa....

Adiwarnatasya - yup KL kiter

Pokli - rayo mano tahun ni? Pilah ko?

Oranglidi - balikkk...kg. medan, PJ. Hehehehe

Yus - tgk kat kg...takpo la...akak tgk citer tu together-gether ngan REMY ISHAK. Hahahahah...

azlidaami said...

prasan nye kzah...remi ishak tu minat kat saya...hehehe..sy dok tngok kat umah gak...kzah, agk2 time dieorg cuti raye, shopping cmplex cuti gak ke?

bungacahaya said...

Cik Ida - Shopping kompleks? Bukak la ngettt...dh sah2 aku nak jumpa Remy nnt. Hahahahah

Boneka tak sakit said...

cakap mcm dia pegang kl lak!!! POYO JE!! huhu takpe aku pown maner raya sgt lah tahun nie aku nak minum air sarsi non stop je raya nie!

izman said...

ko jaga Kl baik2 ye. nanti hantar report kat aku.

fanadz said...

uhuhuh.remy balek kg la k.zah..

sI tEDI said...

selamat beraya di bandar :)

ayinn said...

salam aidilfitri,...
nak duit rayerr!!! hehehe

Besi Karat said...

Aku raya di KL juga..tapi raya ke-3 la kan..hehe