Friday, August 29, 2008

Black Out....Blackened

Last weekend akhirnya berjaya gak aku dan beberapa officemates meredah ke Port Klang utk makan ikan bakar. Tak ramai yg boleh join sbb Sabtu ramai kena exam SPA. Next time, buka puasa lah pulak....

Minggu ni berjalan dengan agak kurang lancar....ofis black out disebabkan masalah wiring. Disebabkan aku yang bertanggungjawab dengan hal-ehwal yang berkaitan dengan bangunan tempat kerja kesayangan aku ni, maka buat kesekian kalinya aku terpaksa ketepikan beberapa hal peribadi.

Masalah black out tu dh berlarutan dari hari Isnin. Pada mulanya aku jangka masalah biasa, tp bila dah panggil technician, nampaknya ia masalah besar. Asalnya hanya sebahagian power supply yag bermasalah, akhirnya keseluruhan wing pejabat bergelap. Aku terpaksa stay back utk perhatikan kerja-kerja baik pulih tu. The thing is...kena kebalkan telinga dgr complaints dan sediakan jawapan. Sambil itu berdoa agar Dato' Pengarah menerima dan bersabar dengan situasi ini.

Sehari...dua hari masalah belum selesai. Dan pada hari ketiga Dato' panggil aku - bukanlah kebiasaan utk dia terus panggil staf. Tapi dah pastinya mmg aku je yg boleh jawab sebarg soalan berkaitan. Apa pun, aku cuma ditegur supaya pastikan kontraktor yg dipilih tu boleh buat kerja. Dan sememangnya aku mengaku disebabkan masalah ini, banyak kerja terganggu lantaran hampir100% kerja di pejabat melibatkan internet dan komputer.

Hari ketiga itu juga (Rabu), aku terpaksa stay back lagi...tinggalkan sekejap utk balik mandi dan dtg semula 7 pm. Kesian En. Anuar.....ALhamdulillah, jejak kaki di pejabat lampu dh menyala. Nampaknya masalah hampir selesai. Terima kasih utk kontraktor yg berusaha dalam kegelapan dan tekanan, dan juga pegawai yg in-charge sbb tak pressure aku. Hehehehhehehe.....lega rasanya sbb aku dh apply cuti Khamis dan Jumaat.

Di kesempatan ini juga, aku nak abadikan ucapan tahiah kepada 2 org officemates yg banyak bersama-sama aku iaitu Kak Ct yg dapat Anugerah Cemerlang dan Ita yang baru je lapor diri sebagai Pegawai Penyelidik. Suksesssssss........Dan tak lupa juga Feziul yg baru je dapat baby girl; CONGRATULATIONS!

SeLamAT MenYambUT MERDEKA ke-51 dan Ahlan Ya RaMADhan.

Sunday, August 24, 2008

Killing Time

Dan bilalah Malaysia boleh ada drama2 macam ni....? Nak salahkan siapa kalau rakyat Malaysia tak tgk drama Melayu; dan kalau tgk pun disertai dengan kutukan berjela-jela dan kritikan tak membina. dan dua tiga hari lepas aku "ter"tengok satu siri ala-ala E.R / Chicago Hope tajuknya Ampang Medikal....persepsi pertama - Apa ke jadahnya -
Sorryyyyy.......