Saturday, June 21, 2008

Setengah tahun 2008

Bulan Jun sudah mula ke penghujung... dan aku telah melepasi tahap2 kritikal dalam urusan majlis perkahwinan adik-adik aku. Cuba fokus kepada kerja tapi macam susah jer... Aku pernah terfikir betapa lambatnya aku menjadi fokus tahun ini. Aku rasa prestasi kerja macam merosot dan seperti lambat utk warm-up. Dan tak ketinggalan usia aku meningkat setahun lagi bulan ni dan anniversary ke-5 perkahwinan aku pun bulan ni.

9 - 12 April 2008 institut menganjurkan Crptology2008, dan segala selesai seperti dirancang. Alhamdulillah satu lagi indikator utk aku tahun ini sebagai puan kerani. Dan seperti biasa aku menguruskan hal2 teknikal (seakan jadi badi..aku tak tau berapa lama aku akan buat kerja teknikal). Malam pertama aku stay di Seri Pasific dan seterusnya berulang dari Serdang. Tekanan agak kurang kerana hanya menggunakan satu dewan persidangan. Apa pun alah bisa tegal biasa... Tapi malang tema oren hitam tak dapat diabadikan kerana tak sempat utk photo session tambahan pula kami bekerja bersama dengan 2 pihak lain iaitu CyberSecurity dan UKM. Tak baiklah interframe lebih2.

Anyway.... aku dpt satu lagi star untuk diri aku sepanjang bekerja di UPM...menambah satu lagi star dalam koleksi peribadi aku.

Monday, June 16, 2008

MENCARI MASA


Kebelakangan ini terlalu banyak kekangan masa yg perlu aku tangani. Bukan dlm lingkungan kerja, tetapi lebih dalam lingkungan hidup peribadi aku. Menghadapi majlis perkahwinan dua adik yang berlangsung awal bulan ini..tapi kronologinya bermula dari 10 Mei 2008 dan pastinya kesibukannya lebih awal dari itu. Adik lelaki yg keempat (Ateh) melangsungkan pernikahan dan majlis perkahwinan pada 10 Mei 2008 di Bukit Gantang, Perak. Selesai di sana pernikahan adik perempuan ketiga (Alang) pada 24 Mei 2008 di BBB. Pastinya lega apabila yang wajib selesai dan bersedia pula untuk majlis kenduri keduanya di BBB pada 1 Jun 2008.


Dan selesai pada 1 Jun 2008, aku seakan-akan goyah menghadapi kerja (yg taklah sebanyak mana pun). Namun setelah mengenepikan hal kerja hampir dua minggu terasa betapa peritnya utk mengekalkan prestasi. Dan sehinggalah 8 Jun 2008, selepas majlis bertandang alang, aku terus ke PWTC - Cryptology2008 yang pastinya memakan masa sehinga seminggu.


Aku tak sabar utk bercuti pada hujung bulan ini. Walau sekadar di Langkawi, tapi inilah masanya aku ingin bersama suamiku sepenuh masa. Kesempatan ini memang utk berehat sepenuhnya dan sempena anniversary ke-5 Jun ini.