Saturday, November 8, 2008

End of 2008


Lama tak menulis....rasa malas pulak nak mula semula. My last post was during Syawal. HAbis Syawal, catch up dgn kerja. Penutup kepada segala jamuan raya ialah Sambutan Aidilfitri INSPEM pada 24 Oktober 2008. Tahun ni tak sesibuk tahun lepas, namun menjelang dua bulan terakhir 2008 ini dipenuhi dengan beberapa perkara di pejabat dan peribadi.

Di pejabat sedang giat operasi ISO. Aku suka...walaupun Ya Allah susahnya nak mulakan 1st step. Dalam proses mendapatkan ISO dan seterusnya...dah nyatalah siapa yang paling sibuk. Mmg aku tak berniat pun nak mention all the *#%^** things. Tapi aku dh dapat bayangan awal sejauh mana kerjasama di kalangan pegawai dalam merealisasikan hal2 ISO ni. Di pihak aku, takde masalah sbb aku dlm kedudukan menerima dan melaksanakan arahan. Dan prinsip aku, kalau pegawai cergas dan pantas, aku pun follow sekali walaupun terpaksa ketepikan personal life aku. Tapi kalau yg jenis2 BALA bagi arahan; lembab, selenga, blur, menggelabah tak tentu hala; aku wat bodo je. Sorry aku tak keje dgn insan2 yg kurang motivasi dan kurang berdaya maju. Hahahahahah.

Coming soon, ada beberapa events yg akan berjalan....bengkel dan seminar. Agak suntuk masa memandangkan dah hujung tahun, tapi biasalah. Hampir 5 tahun di sini, aku dah terbiasa sgt2 sampai ke tahap lali dan kebas...Herm.....bombastiknya.

Personal life aku....dihiasi dengan deretan appointment hospital...and on the next appointment aku akan menjalani prosedur HSG dan sekiranya takde progress, akan proceed with IUI. RAsa mcm agak drastik, tapi ikhtiar takkan dihentikan. Haaaa...my HSG apptmnt jatuh sekali dengan Seminar Equals (24th November). So for the first time, aku takkan bertugas ketika itu.

The best thing utk tahun ini ialah aku dh berjaya beli rumah....lega sgt rasanya. Sekarang sedang tunggu utk amik kunci. Insya Allah aku cuba utk sambut Aidiladha di rumah baru.

Cukup setakat ni....BYE