Saturday, July 5, 2008

ANimal KinGdom

Aku suka pada binatang (?)...ramai yg tak percaya walaupun suami aku sendiri. Tapi aku tak suka sangat pada "pet" atau binatang peliharaan seperti kucing, arnab, flowerhorn...etc...aku suka haiwan sebenar yg hidup dalam habitat semulajadinya. Bergaduh rebut channel Animal Planet dah jd kebiasaan sbb aku suka pada gajah, buaya, zirafah, ular....hermmmm rasa mcm nak ke night safari, tapi di KL ada ke? Setau aku cuma di Taiping.

Pasni nak jalan2 g Zoo la.......

Thursday, July 3, 2008

Selepas Segalanya SelesaiLega rasanya bila WALIMATUL URUS kedua adik (Alang & Ateh) selesai. Kali ni memang lebih penat dari wedding Angah sebab serentak 2 pasang. Ateh dengan org Bukit Gantang dan Alang dengan org Subang...mujurlah ateh je yg jauh. Tak dapat aku bayangkan kalau keduanya bertemu jodoh dgn org jauh. Setakat ni ateh je la yg pecah rekod sbb nikah dengan org Perak (mujur juga ada kaitan saudara). Aku sendiri setakat di PJ dan angah lagilah...setaman jer.
Aku teringat kata2 seorang motivator bahawa jika anak2 mula bersuara ttg kahwin...tambahan jika sudah ada pasangan, eloklah disegerakan. Aku kagum kerana motivator ini menanggung belanja kahwin 3 anak yg masih belajar dan terus menanggung mereka sehingga tamat belajar. Perspektif kita mungkin berbeza tapi bagi aku, andai mampu tak salah jika ini berlaku. Sesungguhnya Allah akan memurahkan rezeki org2 yang mendirikan masjid.
Melayari usia perkahwinan tahun ke-5, aku melarikan diri seketika bersama yg tersayang ke Langkawi. Bercuti dalam negara sekadar untuk rileks...tak sehebat kawan2 aku yg bercuti di luar negara, tapi sudah cukup menyeronokkan sehingga percutian 3 hari bertambah sehari lagi. Sesungguhnya di Malaysia masih banyak yg indah.

Sekembalinya dari bercuti, tak banyak yang menunggu...sekadar membantu pegawai2 menyiapkan laporan RU...dan aku terima berita bahawa institut tidak terpilih sebagai COE. Masih ada peluang lagi......

Tahun ini mmg tak lengkap sbb tiada tugasan pameran (ITEX etc..) - bermakna kurang medal utk institut. Dan kurang aktiviti maksudnya kurang bintang utk diri sendiri. Aku menunggu hujung bulan Julai untuk PRPI dan mungkin Pesta Konvo...selain EQuaLS2 dan ICMER khabarnya hujung tahun ini.

nostalgia mewarnai minda.........specially for you


Teliti ...........menjejaki...........
Terpegun.......
menikmati.........

Sejenak.....
tersungkur..........

menginsafi.........


Teruja........
diselubungi kerdipan cahaya keasyikan...........
Nostalgia...............
terukir senyuman di bibir...... terpancar sinaran di mata......

Kesyukuran................
ketenangan abadi....
Liku kehidupan....
ber WARNA - WARNI