Saturday, September 5, 2009

BUKA SOLO - SAHUR BERDUET LA NANTI

Giler la...ni post aku yg ke berapa ntah hari ni....

Hari ni aku buka solo. sebab En. Anuar bwk mak selesaikan satu urusan. So aku malas la nak join. Disebabkan buka solo, aku bedal ikut selera aku la. Aku explore dapur, ada Preggo Cheese & Herbs setin, fettucini ade sket lg, button mushroom ade sket. Aper lg....kita buka ala Italiano kali nih. Cara masak...malas nak citer la...campak2 jer. Sendiri mau makan kannnn? Pastu aku terasa nak try buat roti john plak... Hehehehe... Pecah telur campur ngan bawang, cili merah, tomato potong kecik2, garam... Letak skit marjerin kat pan...deburrrrr...masuk dalam pan, agak2 time tgh cair2 sket tu tepekkan roti gardenia sekeping (ye la mana aku nak cekau roti panjang tu kannn...). Haaaa...jadilah roti john versi JoyahSport. Air? Aku kalau En. Anuar takdok aku minum air panas jer. Disebabkan aku dh kurangkan minum Nescafe makanya minum teh O panas jerrrr...

Ni tgh tunggu En. Anuar balik la ni....hehehehe sepuloh kali tepon tanya aku buka aper. Hellehhh cam la zaman Jepun mengganas. Tau la aku nak reka2 menu kannn?. Ni kang dia balik silap2 kena masak plak ni. Nasib baik tahun ni ialah tahun isteri solehah. Auuuwwww......

17 comments:

Yusri Mohamad Ramli said...

Input mengenai fasakh sudah diterbitkan di xinniralubayna. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai hal perundangan boleh merujuk kepada pihak berwajib negeri, mahkamah syariah atau jabatan agama Islam negeri.

Cheers & Salam Ramadan,
Chief Editor
xinniralubayna.blogspot.com

Yusri Mohamad Ramli said...

Input mengenai fasakh sudah diterbitkan di xinniralubayna. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai hal perundangan boleh merujuk kepada pihak berwajib negeri, mahkamah syariah atau jabatan agama Islam negeri.

Cheers & Salam Ramadan,
Chief Editor
xinniralubayna.blogspot.com

Boneka tak sakit said...

fuyoo akak buat roti john sendiri kena bagi respi nie!!

minat tol dgn john dia je jual mahal..!! menyampah

stmnent berbau gay!

bungacahaya said...

> En. Yusri - thanks

> Boneka - ko folo je ikut yg akak tulis tu...takla jadi sgt punnn. Cukup la sekadar melepaskan gian waktu buka.

TerubukMasin said...

En. Anuar beruntung dpt isteri solehah..
yeke??
:p

nadxoxo said...

salam. thx singgah my blog :D

bbb jugak eh? eksaited jmp org bbb gak :P

encik gajah umur 24, dia skolah menengah kat sdar. kalau xsilap, dia tak sempat skolah rendah kat bbb hehe

bungacahaya said...

TM - Aminnn... tu azam 2009 sbnrnya. Sndiri declare lerrrr.

Nad - akak reply komen kat your blog.

Shahrul (Nama Sebenar) said...

akak Bunga cahaya:

nama. mak ai.
tak pernah jumpa bunga tu.
kan best kalau bunga api.
boleh main.
lol.

pes of ol.
tanx sudi lawat belog saya dan juga memolo nya.
rasanya takde apa yang best pun belog saya tu.
lol.

isteri solehah?
aminnn.
untung abang anuar.
lol.

p/s: letak la chatbox kak. senang nak komen on de sepot. :P

Firol said...

Cik kak...ada tahun2 ye isteri solehah ni heheh..kekalkan K.....

bungacahaya said...

Shahrul - bungacahaya tu nama akak dlm B. Melayu. Nama I ade ciri2 Arab gitewww.

Firol - sendiri nyer declaration. Perasannnn...heehehhe

Wanita Itu said...

wah kakak..

sedapnye roti john..


nak nak nak hehehhehe..

sha89 said...

fuhh buka ala italiano~ hehe~

caring nye hubby akak... :)

Wanita Itu said...

wah sedapnyer kakak oooiiiii ^_^

tasikmerah said...

muntah tak makan roti john tu? hehehe...

:p



.

bungacahaya said...

wanita itu - sedappp la sendiri bikin sendiri telan

sha89 - bersyukurlah pada Yang Kuasa...

tasikmerah - ok jer...takdok la muntah2 plak. huhu

Adiwarnatasya said...

Owahhh,
Sedapnyaerrr roti john tu...
Lagi puas hati buat sendiri kan kak...

Anonymous said...

aik..thun ni je ke yg solehah nye..