Saturday, September 5, 2009

NIAT PUASA dan DOA BUKA PUASA

SCROLL DOWN FOR MY NEW POST. THIS IS ON STICKY MODE.

Niat puasa ramadhan height="500" width="100%" > value="http://d.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=5400790&access_key=key-yj534j053hbtj2muw9e&page=1&version=1&viewMode=">


Sepatutnya post ni aku letak awal2 lagi...sebab aku tau someone
out there yang masih tercari-cari niat setahun sekali ini.
Aku paham...kadang-kala kita malu bertanya. Tapi ini kita kongsi bersama.

Aku letak yg format gini sbb ada yg takleh view hak yg atas.

“ Nawaitu sauma ghadin an ada-i fardi syahri ramadhana hazihis sanati lillahi taala. ”

Maksudnya :“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala”.

13 comments:

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Huhuhuhu tidaaaaaaaaaaak~ mana pic? Cmnane aku nak niat? >_<

izman said...

selamat berpuasa

MiMieku said...

sy malu lah...ngee3...

KeLuBi SeMaN said...

sahaja aku berpuasa yang yok muahahahaha

alvin si miskin bercherita.. said...

huhuhuhu...jom niat balik..tapi kosong jer ...tade pic apa pun..oh yer..saya nak wat permintaan.kalau tade hal,wat la shoutbox atau chat box kat blog awak utk manusia menjerit2 kat situ..

.

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
selamat menjalankan ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

tangan hitam said...

salam ramadhan & merdeka

miss nina said...

salam ziarah kali pertama.
blog sis chantek..berisi.
saya suka :)
ada unsur2 selamba .. layanlah :)

p/s: selamat berpuasa juga

Yusri Mohamad Ramli said...

(reply from xinnira lubayna)
Terima kasih kerana membuat pautan ke blog ini. Pengarang akan cuba memasukkan input mengenai fiqh munakahat dalam topik berkenaan sedikit masa lagi. Keep in touch with xinniralubayna.blospot.com.

imHepPie said...

abeh kalo xcukup posa sebulan boley niat utk sebulan gak ke??hik3..

imHepPie said...

abeh kalo xcukup posa sebulan boley niat utk sebulan gak ke??hik3..

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.rilek rilek.

A C E said...

=).. nice entry.. xpyh nk google,, hehe