Wednesday, September 23, 2009

AWEK HINGUSAN - Episod 3

Seorang wanita yang menjadi isteri walaupun baru 5 bulan tetap seorang isteri. Bukan sifatnya seorang isteri merungut, syak, dendam. Bukan jenisnya pula dia; seorang isteri untuk membelek telefon genggam si suami yang selalunya dalam silent mode, malah ada PIN code pula. Arrgghhhh... Banyak lagi kerja lain yang si isteri boleh buat.

Seorang wanita yang menjadi isteri walaupun baru 5 bulan tetap seorang isteri. Tak tergamak melihat beg duit si suami kosong. Senyap2 masukkan duit ke dalam wallet yang tiada sekeping pun gambar si isteri. Yang ada cuma kad2 nama termasuklah kad membership pusat karaoke dan kad hotel First World Genting Highland (yang pastinya si isteri tak pernah pun jejak kaki bersama si suami).

Seorang wanita yang menjadi isteri walaupun baru 5 bulan tetap seorang isteri. Cuba bersengkang mata menunggu si suami balik dari kerja (?) walau jam 3 pagi sekali pun. Kadang-kala bila balik cuma menyakitkan hati bila bau bajunya harum seperti baru lepas bertemu puteri bunian. Malah sekali itu, melekap pula tanda; bukan lipstik di baju tapi gigitan di leher. Gamaknya bukan puteri bunian... mungkin pontianak harum sundal malam.

Seorang wanita yang menjadi isteri walaupun baru 5 bulan tetap seorang isteri. Sanggup tunggu hingga 5 tahun lagi? Si isteri kadang-kala geli melihat pasangan bercinta yg konon sehidup semati berkorban itu ini... konon setia sehingga nak masuk jamban pun sms bgtau pakwe... konon sayang sehingga berjemput berhantar pergi kerja... konon cinta salam cium tangan tiap kali jumpa... berabang sayang konon panggilan manja. Yaaa... geli.... dan terasa bodoh nya mereka. Kau akan tahu bila kau merasa sendiri "nikmat" yang kau cipta.

12 comments:

azlidaami said...

aper cer...xpjg sgt la...baik tok watak pmpuan tu...ish ish ish...

green said...

isteri mithali lg solehah~

Wanita Itu said...

kesian sang isteri..

Pok Li said...

Baru lima bulan..... kalau lima tahun gimana tuu

cHeRyNa PiReS said...

siapalah agaknye si isteri tuh ye...sha tgh dok pk...takpelah, walau siapa pon dia...sha rasa dia adalah isteri mithali kan.

bab cium tangan bf nieh...yup, pernah tgk nieh. pernah try buat pon. tidak kemana akhirnya...sekarang diri merasa amat bodoh:(

Ms.Lilies said...

dunia bercinta ngan berkawin lain...tapi kalo sama 1 bonus gak tu :)

Basuh Baju said...

ish3

cendol pulut said...

bagi panjang skit la citer.. hehehe.. bler kuar next episode? huhu..

En.Beskot™ said...

siapakah gerangan wanita yg brgelar istri itu??
tahniah ntok ko wahai isteri..
mulia hati ko..
nmpknye mata hati si suami x knal yg mn kaca yg mn permata..

bungacahaya said...

Terima kasih utk semua komen2 anda....

nina said...

ades.. suami macam takde hati je nih! ape kes kahwin kalau makan luar ? minta dijauhkan la macam ni

bungacahaya said...

Cik Nina, semua org akan berharap yg baik2 aje kan? Kadang2 dapat awalnya baik, buruk di tengah jalan. Kadang2 kita terima awal yg buruk, cantik hingga ke akhirnya.