Saturday, October 10, 2009

OKTOBER BULAN KESEDARAN BARAH PAYUDARA


Bulan Oktober ialah "Breast Cancer Awareness Month". Jadi kepada rakan-rakan marilah kita serba pink, pakai riben pink atau pun pakai kasut pink. Dan yang paling penting kita mesti sedar bahawa kanser payudara adalah antara pembunuh utama wanita di Malaysia. Dan u guys plakkkk...korang ingat korang selamat? No...no...no... korang refer di sini. Jangan terkejut yer.. Or at least bila kita semua aware, maka kita akan lebih prihatin dengan orang2 sekeliling kita. Our mums, our in-laws, our sisters, siblings dan sesiapa sahaja yang kita kenal. Dan kita juga mungkin berisiko kan?

Sila lawati laman web ini - http://www.radiologymalaysia.org/breasthealth/. Banyak info berguna utk kita semua.

9 comments:

sha said...

'KESEDARAN' itu penting...

imHepPie said...

smoga kta djauhkan dr penyakit2 nih..amin

oranglidi said...

bagus2!

house for shopper said...

hye,do visit my blog for online shopping..there are alot of item u can found;)thanxs

cHeRyNa PiReS said...

thanks...thanks...and thanks for putting this in your blog...sangat suka...sangat gumbira! thanks again...tak tau kenapa sha suka sangat kalau org alert macam nieh:)

miss nina said...

yup.. setuju tu kak
selain barah payu dara, kanser serviks pun antara our enemy

so, selalu la wat checkup

Pok Li said...

Kanser. Periksa sebelum terlambat

aizamia3 said...

thanks 2 u berkenaan info nih... kesedaran tu mmg penting...

juga.. salam perkenalan...

H@N!B said...

thank beri peringatan tp sy xleh la pakai pink. hoho... pink thema = girl
sy juz beri sokongan jer..
beringat sebelum terkena