Aku pegi balik Taman Medan. Ehhh...tapi sebelum tu aku balik umah mak aku makan free. Lauk pajeri terung ngan gulai babat a.k.a. perut lembu. Ok. Sambung balik ayat 1st td. Tapi aku bukan balik umah mak mertua aku. Aku singgah umah Ucu Abu, pak sedara En. Anuar. Misi utama - projek kerongsang aku lerr...(ni citer lain kayyy). Sampai2 jer, wife dia kata "Ucu kau pegi mancing udanggggg...." Alahaiii. Ni yang maleh ni. Jam dah dekat kul 10. Esok keje. Takpe lah. Sembang2 ngan Ucu Siti dan anaknya Bad yg ensem itu. Aku tak sedar plak budak tu dh besar. Hahahha. Ok. Mengarut lagi.
Dekat 1030 baru la Ucu Abu balik ngan 2 anak daranya. Terbalik ok. Yang bujang duk umah. Yang anak dara ikut ayahnya mancing udang. Whateverrrrr.....dipendekkan citer. Balik aku dibekalkan dengan udang2 yg dipancing itu. Ala2 malu kucing tapi aku ambik jer. Kucing mmg makan udang. Ok. Mengarut lagi!
HASILNYA... malam ini malam Jumaat yg tak membawa makna apa2. Hahahahahaha....
Bahan-bahannya : Cili merah, cili api, bawang, halia sikit
Udang rimau yg belum dimasak digaul ngan kunyit & garam
Gorengkan udang lebih kurang 10 minit (ikut saiz lerrr)
dan masukkan la bawang + cili tadi
Teka mana satu pinggan nasik aku.
Di sebelah udang ialah daging masak merah.
Daun hanya hiasan; bukan untuk dimakan.
SEKIAN TERIMA KASIH. Lepas makan kena basuh kain.
6 comments:
akan betambah sedap kalo ko bgi aku mkn
udang....kegemaran abgdin.
goreng pun sodap!
hehehehe.....
Sedap kan udang? Tambah sedap sbb dapat free. Udang rimau besar2 gini mahal woooo....Ni udang mancing nih. Hehehehe.
Confirm pinggan zah... yang paling banyak nasi kan...
Kak Sal - Ohhh tidakkk...pinggan saya yg nasik separuh. Sebab pastu saya tambah lg 2X. Wakakakakaka
apa da... x de makne la separuh... kalo tambah 2x. kalau tambah 2 sudu jer baru la bertambah makne... hahaha
apapun... nak cuba resepi zah malam nih... sbb ini resepi time malas
Post a Comment