Saturday, December 12, 2009

KISAH BUDAK LEPAS PMR LEPAK KAT TIME SQUARE

Jalan-jalan hujung minggu
Tiada apa yang baru pun
Cuaca panas..mengeluh
Hujan turun...mengeluh juga
disuruh duduk rumah
bosan
disuruh basuh pinggan
malas
disuruh lipat kain
ha?

Pakai baju putih
tulis di depan
"Saya sayang mak saya"
"I'm single"
"Bila nak couple?"
Tulisan jenis kartun-kartun
Italic huruf besar huruf kecik campur-campur
Rambut bergel
sikat senget tepi sebelah kanan
Seluar tergantung sempit
sekali pandang kaki macam Ronald McDonald
Alahaiiiiii.............

Naik bas turun kat Pudu Jail
Jalan sikit hala ke Time Square (TS je sebutnya)
Duit dalam wallet ada RM30
Ok la tu...
yang penting handphone ada kamera
Tangkap gambar sendiri depan TS
masuk dalam MySpace
Beli air mineral sebotol
dari kul 10 pagi sampai 6 petang

Yang aku takboleh blah....
Sampai rumah baju tak salin lagi
menggelupuh cari nasi kat dapur
goreng sendiri telur kicap
makan depan tv sampai tercekik-cekik
kan senang kalau hari cuti kau duduk rumah jerrrr...

4 comments:

Tijah said...

tido pun sodap kan???

fndrocka said...

hahahahahaha!!

jenaka kau ni memang rare

bungacahaya said...

Aku harap adik aku tak baca blog ni. Hahahahah...mau dia boikot aku sampai tua.

adiwarnatasya said...

Tu laa budak2 sekarang kan???
Mmmm...