Wednesday, September 30, 2009

AWEK HINGUSAN - Episod 5

6.30 pagi.... Ahad.

"Tak balik lagi... sah dalam lokap la ni. Kalau bukan sebab nak balik rumah mak... idak la aku nak try call". Si isteri hati kering kan?

Capai handphone... speed dial nombor si suami. Cubaan ketiga baru bersambut.

"Halooooo...." Suara di sana.
"Ehhh.. saper plak ni? Polis ker?". Dalam hati.
"Halooooo kakak".
"Kakak? Saper ni?". Konfius.
"Ini kakak isterinya abang yaaa?" Suara di sana lagi.
"Adusss... Indon mana plak ni". Dalam hati. "Saper ni yer?"
"Ya ampunn kakak... ini Roni kulinya abang. Abang nya masih tiduran. Kok malam tadi kes nya udah jam 5 baru beressss..."
"Oooo... udah beres kes nya. Sapa yg bikin beres?" Si isteri tiba-tiba jadi Indon jugak. Nak korek rahsia kan?
"Tuan tauke kakak. Abang telepon sama tuan tauke bilang suruh jamin di balai. Kakak nggak tau?"
"Baiknya tauke ko tu"
"Ya udah sama-sama komplot. Sama-sama ada kes atas perut. Loh.. Saya kasihannnnn sama kakak, sama bininya tuan tauke jugak".
"Kes atas perut? Apa tu?" Seriyes 1st time si isteri dengar.
"Nggak tahu? Kes curang-curangan. Ada bini di rumah tapi kerjain orang lain. Saya kasihannnn sama kakak. Udah lama saya mau bilang, tapi ya maklum... saya kan kulinya abang".
"Abis ni sekarang abang nya mana?"
"Sudah tuan tauke jamin di balai... terus aja tiduran. Mau dikejutkan nggak?"
"Boleh lah...." si isteri dah malas nak cakap Indon.
"Aloooo... tunggu la abang balik. Ngantuk la. Nanti siapkan baju. Nak pegi jumpa orang".
"Ehhhh.... aku tak cakap apa pun lagi". Dalam hati si isteri.

-----------------<>---------------------

Sampai di rumah, si suami muka selebet nak mampos. Si isteri siapkan baju seperti dipinta.

"Abang hantar rumah mak awak... pastu abang nak jumpa orang". Alasan standard.
"Janji nak stay sama". Si isteri masih mengharap.
"Dah janji ngan orang la". Jawapan yang dah dijangka.

----------------<>-----------------------

Di rumah mak... SMS masuk di handphone isteri. Dari si suami.

Abang otw. Baby jgn lock pintu. Nak sampai abang call dulu. Luv u.

Haha! Salah sent....

SMS masuk lagi....

Salah sent. Abaikan. Kad ATM abang amik. Nak kuarkan sket ganti duit bos malam td. Kena bayar gak nak settle kat balai.

So... jantan ni kategori haper? Selamba kan?


7 comments:

Ms.Lilies said...

jantan ini kategori sangat chilaka...huhu..emo lak aku

imHepPie said...

kalo aku laki cenggini da lama cincang..

fanadz said...

pukul laju2!ahaha.

Sal Sani said...

errrkkkk... sadisnyerrr. Hampeh

azlidaami said...

sape srh si bini tu baik sgt...cam xde ape2 jadi pun...

bungacahaya said...

Trima kasih atas komen2 anda...

Jangan emooooo....heheheheheeh....

miss nina said...

lelaki curang idaman gadis di luar sana :).. gila selamba