Wednesday, August 26, 2009

BILA KITA TAK SEDAR (DIRI?)

Bunyik cam seriyes jerk...takdo makno eh. Aku kan mmg dh tabiat kalau wat entry takleh letak tajuk memula. Jap kang mula la aper yg ditulis jadi lain lari dari tajuk.

Aku baru je baca bebarapa entry dari blog yg aku jarang baca. Reading list aku mmg banyak tp selalunya aku tak sempat pun baca semua. ...(harap maaf; tulisan ni sangkut2 sebab aku tgh layan movie WAYANG) :: mmg movie tu tajuk WAYANG okayyy) :: @ Astro. Aku tgk citer citer Melayu sbb 2 mende jer...1. Arahan Afdlin Shauki dan 2. Ada hero yg aku suker bangat laaa.... Jadinya citer nih jatuh no. 2. Saper heronya? Hahahahahhaha....lu pikir la sendiri!
* Kan aku dh kata...konfem out of topic nyerrr....

Jadi nak masuk tajuk balik....ni adalah peringatan untuk diri sendiri dan sesape la yg rasa spt tajuk di atas.

1. Kita rasa (perasan) kita seboookkkk bangat di opis tp dlm pada seboooookkkkk bangat itu, kita suksesss update blog, menuai farmville,wall-to-wall facebook dan berbagai kekdahnyer lagi yang tak melambangkan pon keseboooooookannn kiter itu (aku kah itu).

2. Kita sungggguhhhhhhh komited menghadiri kursus apa bagaiiiiii....sampai tak sempat nak wat keje opis; tapi kita adalah amat freeeeeeeeeeeeeee dan tanpa segan silu skip kursus for personal matters (ni konpem aku penah wat).

3. Kita ada internet kat umah...brukbeng la, strimik la...gapo2 la kannnn....tapi bila cuti, langsung takde hati nak bukak e-mel keje (ye la kengkadang kiter cuti tgh minggu - time tu la segala umat e-mel masuk).

4. Kita nyer keje takla best sangat (perasan lagi la ni) tapi mudaaaaahhhhh nau nmpk salah orang. Ini mmg hanginnnn la kan kan kan kan. Maka berhati-hati la bila nak ngata keje org.

4. Masak berkepak-kepak kat umah pagi buta dh plan menu buka, pastu terbongkang tak pegi terawih pong..... (ni pun cam ciri2 aku gak bezanya aku tak masak - lg teruk kan?)

5. Dah kalau tak masak plak, beli juadah berkoyan-koyan. Bila mencekik sambil mengunyah, sambil komplen itu ini tak sedap. Ha ni aku tak wat yer...sebab agak pantang bg aku komplen makanan yg dibeli. Nak sodap ikut tokak sendiri, sendiri bikin yerrrr puan-puan dan tuan-tuan. Tapi kalau Encik Anuarku itu...hehhhhh bertuah la dia makan terus wpun beli berhengget-hengget.
Selingan - aku ada kawan, bila beli makanan yg dibeli tak sedap atau rosak, dia selalu kata "ni mesti ada mende tak baik aku dah buat ari ni". BAGUS KANNNNN????

6. Kita dah tua2 nih (takla tuo nau)...agak2 masa buka teringin itu ini...pada2 lah. Dah idup dekat 30 tahun takkan la segala umat makanan nak dimengketedarah bulan puasa nih. Last2 kang tekak kita nak murtabak ngan air tebu yo pun kekdah nyerrrr.....

So, itulah mende yg aku nak tulis. Kepada diri aku...sila baca entry ini selalu. Bagi sedar diri sket Joy! Orang lain kalau dh jatuh kategori tak berapa nak sedar dan perasan lebih...mmg ko takleh nak masuk campur la Joy. Biarkan mereka dan keluarga mereka menyetelkannyerrrr......


SEKIAN

NO trouble NO war

PEACE

5 comments:

Rasaksa Mini said...

ape la puan zahratun kerepekan ni. ahahah. bahasa perak ada, klate ado. gaponyo? ahahahah. anyway, entry puan zahratun mmg rock (sound tepat je)huhuhu.

Rasaksa Mini said...

ape puan zahratunnur kerepekakn ni? hahaha. bahasa perak ade, klate pon ado. gaponyo?hahhaahah. anyway, entry puan zahratunnur mmg rock (sound tepet je? huhuhu

Adiwarnatasya said...

Salam;
Owhhh entry yang menarik...
Betul tuu!!!
Kekadang Adiwarna pun gitu juga:)...

MiMieku said...

mmg tersedar lah....kdg2 buat tak sedar sbb rasa apa yg kita buat tuh btul (saya kah itu?...ngee3)..so,apa yg org tegur tak bleh trima..itulah kelemahan org2 Melayu mcm hamba neh..huhu..

btw,sy pon minat gila sama itu Zulhuzaimi...ngee3...

bungacahaya said...

Tu Cik Rasaksa Mini...bukan sound tepat daaa...Ingat-mengingati terutama pada diriku ini sendirian berhad.