Thursday, June 11, 2009

KAN AKU DAH CAKAP...SUKA HATI AKU LA!

Semalam aku jumpa kawan lagi. Kawan yg pernah komen kata blog aku ni tak educated langsung. Keje kat universiti tp tulis blog mcm org tak belajar. Serius mmg tu la ayat dia. Dah malam td aku ingat dia dh insaf (dah la dia masih takde blog). Malam td dia ulang lagi...siap komen specific kat post aku yg bertajuk AKU BAB 1 dan BAB 2. Ape katenye...



"Aku rasa la kann..ko takyah la citer kesah2 ko dulu2 tu...yg lepas2 tu biar la...ko nak satu dunia tau kesah ko?Ko tak terpk kalau2 ko breakdown cam dulu?Ini blog beb..impak besar.Bukan kawan2 je baca...buatnya bos ko...pegawai2 atasan ko baca.Larat ke ko nak explain kalau diorg tanya apa2 yg detail itu ini...Sanggup ko bukak mulut nak cerita semua benda balik.Ko tak ingat mcm mana ko nak recover dulu?Ko lupakan je la kebodohan ko dulu.Mana yg ganas2 tu jgn la nak buat balik.Takkan skrg pun ko nak lempang2 org?Takkan skrg pun ko nak maki-hamun org?Ko tau tak elok sume tu?Ko dh kawin..dh ada laki..nnt2 ada anak plak.Kang breakdown lagi..aku gak yg ko cari.Ko dh cukup ok aper dh skrg nih...ko ubahlah plak cara penulisan ko.Ko tu ada bakat, taknak buat betul2....bla....bla...bla...bla...."



Kate aku plak....



"Aikkk...lu apahal tetiba nak sembur gua nih. Ni dh la tgh2 mlm buta lu ajak gua yam cha tinggalkan laki gua yg dh ready2 tu (ha?). Minum pun konfem gua yg bayar ni.Skrg ni yg lu concern sgt pasal gua blog ni apa kesss?Lu dh abis kes kat court ke? Patut la banyak kes tertunggak. Sebok la nak handle kes free. Skrg gua nk bgtau.Gua nak citer pasal apa pun sukati gua la.Gua nak bongkar gua nyer sejarah ke...gua punya masa depan ke, gua punya pasal.Gua tak kesah pun sapa yg baca blog gua ni. Nak komen?Silakannn....takde hal.Nak komplen?Pun takde halll...tp tu pun kalau rasa nak kena hempuk mcm lu ni la!Nasib baik kat kedai mamak tau.Kalau tak memang dah berdengung kena lempang."

Dia jawab lagi...

"Abis ko tak kesah la entry ko dibaca oleh sesapa pun?Ko tak rasa diorg akan pandang rendah kat ko?"

Dan aku jawab plak...

"Kan aku dah cakap..takde maknanya.Ingat aku kesah sangat?"

dan perbualan itu terus-terusan sehingga jam 2.30 pagi.Hihihihi...kalau mak aku tau aku tinggalkan laki kat umah sampai time ni mau sampai tahun depan dia membebel.Apa pun di akhir pertemuan itu, kawan aku tetap la mempertikaikan blog aku dan suruh aku tukar jd lebih ber"isi" katanya. Takpun jadikan ruang puitis.Ha?!!Tidakkk....apa jadi pun biarlah blog aku begini...ikut rasa dan suka hati!Persepsi org?Tak peduli pun...tak puas hati LU DATANG LA SETTLE NGAN GUA!Tapi serius kawan aku tu mmg nak cari pasal ngan aku.TAKPE...JAGA KAU.AKU DAH LAMA TAK LEMPANG ORANG.

P/S :

- Cara perbualan di atas adalah tidak digalakkan terutama jika kawan anda adalah org yg bersopan-santun.

- Di akhir cerita, aku tak bertumbuk pun ngan member aku tu...tapi aku sempat la bagi no. tepon dia kat mamak yg amik order tu. Bagitau jgn lupa kol member aku tgh malam ni. Hahahahha...Padan muka ko!

- Aku pesan kat member aku tu..nntkan post akan datang..aku tulis cerita yg paling tidak disangka.Jeng...jeng...jeng....

5 comments:

fanadz said...

alaa..,k.zah,lepakla.cite2 dulu tu dah jadi sejarah..xkanla nak buat lg dah besaq2 ni kan.ingat balik as pengajaran n pengalaman je.ape slhnya kan?jgn ckp akak je tulis tak b'isi..saya pon camtu..ramai lg camtu..xpela.xyah kisah ape org ckp..ni blog k.zah,ikot suke la nak tules pe pon kan?

Anonymous said...

along.. along.. hehehe

Anonymous said...

Along.. along.. hehe

Salwa Sani said...

zah... memang patut lempang pun....
cam bagus sangat. POYO

Salwa Sani said...

Lagi satu... apahal pulak bos2 nak soal selidik kisah silam pekerja dia yang dah 10 tahun lepas... gler ke takde keja... kawam zah tu ader mesalah mental tuh... stress x menang kes... huhuhu