Thursday, October 11, 2012

What a Wonderful Life!

Eh tajuk omputih. Ye lah aku geli kot kalau translate; "indahnya hidup ini". Sangat geli okay.

Entry terakhir aku ialah pasal marah ke apa kan? Ha ye lah. Ok. Takpe lah. No need to ulas. So carry on ngan cerita lain plak. Cerita psiko lagi. Nak?

Kalau ko dh kawen dekat sepuluh tahun, instinct ko lain towards pasangan ko (read : husband). By this phase of marriage, ko akan tau sendiri apa yg dia nak makan at that particular moment. Even ko akan beli/masak something yang exactly dlm fikirannya walaupun tak diberitahu. Cth : Ko pegi kedai runcit, ko beli abarang2 utk masak tomyam udang campur cendawan. Then bila ko sampai rumah, laki ko cakap; "Eh mana u tau I nak makan tomyam udang campur cendawan?"... See..itu lah instinct. Tp kalau ko kawen baru sepuloh hari ko dh rasa camtu, tu bukan instinct. Tu namanya cinta memabara-bara yang poyo. Hahaha.

Okay, apa yang aku nak cerita sebenarnya nih? Baik....1. Ko jangan main-main dgn instinct, terutama instinct isteri. Aku xnak cerita pasal instinct ibu sbb aku blom ade anak, tak fair rasanya. 2. Instinct selalunya lebih kuat kalau ade hal2 yg tak elok berlaku, cth : kemalangan, penipuan. Ko boleh ckp la bisikan syaitan ke hapa...tapi wth...up to u!

Kekdah apanya aku sebok menceritakan hal-hal kejiwaan manusia ni ialah sebab aku nak bagitau, trust your instinct. Aku tau sebab aku ade pengalaman. Sorry to say, pengalaman baik dan buruk. Selalunya betul. And plis, to all ladies out there, rasa2 ur BF macam p****...selamatkan diri dulu. Kalau dah kawen kang, banyak bende lain nak kene pikir.

Dan kenapa aku masih berada dalam hubungan ini walaupun aku dah ada berkali-kali bad experiences? Sebab aku suka. FUN. Ko tau perasaan bila ko rasa mcm best giler kot kalau aku dapat kenekan orang ni orang tu sampai dia dah tak boleh nk cakap apa dah. Hehehe. Ok ko nk ckp apa pun sukahati. Aku tak kesah pun. Aku rasa hidup aku takde la bosan sangat. O ye kalau ko semua rasa life korang best, bagus lah. Rasa best tu datang dengan mcm2 cara kan? Aku perlukan thrill kot baru leh rasa best. Oh-lepas-ni-kene-tgk-CSI.

Bersyukur dengan apa yang kita ada, pasti ALLAH akan tambah lagi nikmatNya.

Lama dah informer aku tak bagi clue and hint baru. Bosan dah kot dia. Ke nak aku upah? Hahaha.

ADIOS!

Again, anggap je aku tgh karang novel FIXI.

PSIKO!

2 comments:

cik fara said...

tajuk novel tersebut adelah PSIKO? syabas!hehe.

ya, instinct tu selalunya betul.wpun kita terasa macam tengah fikir buruk.

Anonymous said...

i like ur story...indeed...