Saturday, January 30, 2010

ENTAH...

Semalam Jumaat aku cuti. Plan awal kononnya nak ke Karnival Buku Utusan tapi tetiba jer rasa malas. Tapi pagi2 buta gak dh sampai ofis. Hahahahaha...ntah apa2.

Lebih kurang 1030 am En. Anuar call tanya nk ikut dia wat delivery barang ke KL tak? Aku cakap okey jer tp katanya aku kena tunggu dia kat KL. Alaaa...kena naik bas la ek. Aku cakap kalau cmtu takyah pun takpe la. Malas aku nk naik public transport g KL. Tapi dia kata alaaa jom ar mama kita jalan2. Ek eleh ape kes lak pakcik ni... So sbg isteri yg solehah (?) aku pun ye kan jer la.

Perjalanan aku bermula camni...

Aku tunggu bas...selalunya bas Metro tp rupanya skrg dh ade RapidKL yang terus ke KL from Serdang. Tapi aku tak tau laluan mana. Bas penuh padat, mula2 dengan student U yang mungkin nk balik kg. Half way, penuh plak ngan budak2 sekolah. Sungguh sendat. Bagi aku ni biasa jer...sebab public transport dah jadi darah daging aku sekian lama. Kalau dah nama public mesti la ramai pengguna kan? Masa tu jam dah kul 1230 tengahari dan aku masih di kawasan Serdang. Bila masuk highway Besraya, En. Anuar call katanya kalau leh turun kat Sungei Wang lagi ok. Udahhh...dah la aku tak tau bas ni lalu ikut mana. Aku ckp kat ok. Ape2 dh samapi KL aku call. Dekat kul 2 baru masuk KL, rupanya bas tu lalu kat Jalan Pudu, so aku terus turun kiranya kat belakang Time Square. Menyusuri tembok Penjara Pudu di tengah terik matahari Jumaat. Wahhhhh..... Aku harung je la jalan sampai ke Sungei Wang dan pusing2 dalam tu dekat2 sejam, siap sembahyang Zohor dalam tu. Dan kemudiannya En. Anuar call. " Boleh tak jalan balik ke TS? Jalan jem arrr..abang takleh nak masuk Sungei Wang." Haruskah aku hangin? Arghhh...what the heck! Bukan aku tak biasa pusing alam kat KL ni. Di luar dah ujan. Depan Sungei Wang, ade satu grup Selamatkan Hidupan Liar dan Hutan Malaysia. Ok...diorg suh aku sign...Pastu tanya; belajar kat mana? Wakakakaa.......suker aku! Bila letak no. IC; mamat tu cakap. "Eh biar benar kak...ni tahun 80 ni." " Ye la dik oii...ko ingat aku umo braper..?" Hahahaha perasan muda gilerrr................ (budak tu ingat aku umor 26..abesss? haruslah perasan kan?). End. Aku jalan gak la redah ujan sket g kat keta En. Anuar. Pastu drive balik...hahahahhaa... Tapi sempat singgah Rasamas Seri Serdang makan.

Tadaaaaaaaaa..........dah update. Aku nk citer ape sebenarnya?

Entah!

3 comments:

sI tEDI said...

nak petua awet muder..

Rasaksa Mini said...

hahaha. gile gamble k.zah jalan sorang2 area bb tu. huhu. sungguh rock! dah lama sy tak wat aktiviti mcmtu.rindu gilerrrrrr.

bungacahaya said...

sI tEDI : Petuanya...ade masalah rilek, takde masalah rilek, nak marah, marah jer, cool down cepat2..dn yg palin penting










air semayang la weiii....huhuhuhu.


Cik Raksasa Mini : Naper ngan BB tu? Siang la weh. 2 pagi pon akak penah jalan dari Dataran sampai situ. Giler semangat street party New Year. Nak masuk club ala2 innocent gitew kan...hahahaha...Tp dulu ar masa muda2. Heheheh...