Friday, July 17, 2009

KISAH TAK BERTAJUK TIGA

Sambungan dari ini.

Aku sajer start wat n3 ni...lom tentu nak post pun. Sampai mana ha citer ari tuuuu?O sampai part bwk kaum kerabat datang umah aku tu kan.Nges...nges...nges...

Aku tak berapa ingat sangat kejadian tu (perlu ingat ke?).Tapi yg paling aku ingat, masa tu Meen ada sekali. Dan aku ingat lagi ayat aku,"Papehal ko mesti stay tau.Semua event ko kena folo...mamat ni wat tak betul jer aku blah ko jd saksi kejadian..."Sungguh tidak beretika masa tu.Seriyes ini adalah salah satu tebiat aku;GAMBLE...apa jadi redah jer...lain2 blkng citer pikir kemudian!.Maka ari tu official la aku kapel ngan dia kuikuikuikuikui....

Dipendekkan citer...lebih kurang sebulan pastu diorg dtg lg merisik dan hantar tanda. 2-3 bulan pastu bertunang.Dapek akak cincin 2 bentuk (1st time aku pakai emas pas umo akil baligh ni).Suko...suko...heheheheheh.Tapi time bertunang best giler...banyak weh aku dpt hantaran dari dia...ada dlm 25 dulang kot.Kek jer ada 2 pastu ada ayam golek lagi (dulang ayam tu aku sorok dlm bilik siap2 kuangkuangkuang)....aku bapak la girang sebab dapat berbagai la benda.Huhuhuhuhu....ala time tu lom berduit kannnn.Apa org bagi dh kira mabeles la tu.

Kiranya aku jadi tunang orang masa umo 20 tahun...hahahihihuhu....ala title jer.Cincin tunang aku pakai pastu ilang aku mintak ganti.Pastu ilang lagi aku wat bodo jer....hihhihihi sungguh malaun!Pastu aku tak pakai la apa2 cincin.Tak kesah pun...Life cam biasa.Baru bertunang jer...bukan hapa pun.Aku Tak amik pot hal dia makanya dia pun kena stay out of my life la.Ni yg aku pelik bebudak skrg nih baru kapel dh segala bagai nak bgtau kat boipren.Nak masuk jmban pun sms bgtau dulu...ape kejadahnya.Pompuan je wat perangai gitu.Korang ingat jantan ada masa nk bgtau segala umat benda yg dia buat kat korang?Dah la weiiii...Lom apa2 dh berkorban jiwa raga wang ringgit masa sumer segala.Gilo!Kalu awak tak makan saya pun taknak makan.Apehal!Perut masing2...Nape balik kg tak bgtau?Apesal? ko nak beli tanah kat kg aku ker?Nape tak bgtau awak kuar ngan opismate awak?Nape?Ko nak ngorat opismate aku plak?

Aku rasa laki aku (masa tu tunang la...) adalah lelaki yg paling bahagia di mayapada ini sbb aku tak kesah pon ko nak wat pe...sukati ko la Labuuuu....Ko nak carik awek lain ker...ko nak pegi dangdut ker...ko nak wat ape pun wat la.None of my bussiness...Pasai tu la kalau ko sebok hal aku aku bengang tahap kerbau balau!

Pastu bertunang mangggggg aiiihh lamo eh!2 tahun setengah kooo....hehhehehehe...ala saja suka2 malas pikir.Aku muda lagi masa tu..dia yg dh tua kannnn.Dah la masa tu aku tgh ada hobi baru..blind date ngan member chatting (masa tu IRC) hehehehehhe....sungguh takleh pakai.Dipendekkan citer kali kedua, lepas melalui beberapa perang dunia, sekali dua civil war...2 bijik tepon pecah aku baling, berjela-jela ayat2 yg sedap didengar makanya aku pun kawin.Nikah 19 Jun 2003...yg bestnyer siang tu aku keje lagi (UTK MAKLUMAN MASA TU AKU KEJE KAT KOLEJ YG PENGHUNINYA SUME JEJAKA [saje bgtau])...ptg cuti half day baru nak sebok2 pakai inai.Pakai sendiri lak tu...mula2 pakai kiri...dh merah pakai kanan plak.Baju nikah standard arr putih suci murni.Nikah pas Isyak...dgr khutbah nikah makkkk aiiiii ngantuk eh (ampunnn....).Tau2 je aku dh dinikahkan oleh bapak aku sndiri.

Pas nikah...makan2 la.Oiiittt laki ko tu sape nak layan?Ehh lupa plak dah nikah....(hehehehhehe sbnrnya pala otak terpikior lain).Ok ok ok layan laki...(di meja makan je laaaaa...)Pas makan (aku tak sabar2 nak tanggal selendang berbelit2 kat pala aku nih) ada la amik2 gambar...Apak aku (yg korang panggil2 abg sabri tu...yg selalu tangkap2 gambar kat opis kita tu...) sebok la amik gambar.Yolah....amik la gambar.

Pastu laki aku balik PJ...aku terus tidooooo...aduh sok kenduri plak!

Apakah sambungannya....?

Hihihihihi.....suker ke? Suker?

Tgk ar kalau rajin aku sambung!

*keputusannya...ye... aku akan post n3 ini.....

1 comment:

dude said...

salam..

best2!! lagik2!!