Tuesday, October 7, 2008

Warna-warni AidiLFitRi



Aidilfitri kali ini agak berbeza....satunya kerana setelah sekian lama kami sekeluarga beraya di Bandar Baru Bangi. Seterusnya akan jadi kebiasaan kerana atok di kampung sudah kembali ke Rahmatullah tahun lepas. Bagi aku, takde masalah sebab kalau bukan beraya di Perak, aku beraya di PJ. BBB dan PJ tak beza sangat pun. Tetap meriah sebab kawasan itu dah mula nampak transformasinya menjadi kampung halaman. Dan pemerhatian aku, tahun ini jumlah yang beraya di bandar nampak macam ramai, terutama kalau melihat jumlah kenderaan yang banyak di PJ dan BBB. Selain dari masalah harga petrol (agaknya lahhhh...), mungkin kerana lepas cuti raya, ada anak2 yang akan menduduki exam; tak silap aku PMR.

Ramadhan terakhir aku dan adik-beradik dah berkumpul di BBB.....sama je macam raya kat kg. Masak rendang, ketupat (dua jenis lagi; ketupat sate & ketupat daun palas) dan bakar lemang. Lagi seronok dengan kehadiran adik-adik umi (pakcik ngan makcik aku laaa....) dan anak2 diorang yg meriuhkan keadaan. Malam sambil bakar lemang, main mercun dan bunga api kat padang. Macam kecik-kecik dulu.....

First day raya kami beraya ke rumah in-law aku dan in-law alang...oooppsss lupa plak tahun ni kami beraya dengan 2 ahli keluarga baru; Fahrul (suami alang) dan Ieda (isteri ateh). Raya kedua aku balik Nilai, malam tgk Senario (serius bosannnn....) kat Alamanda. Jumaat tak ke mana...balik Serdang berkemas; petang gi pasar malam pastu lepak Old Town Cafe. Sabtu wat kerja giler pegi Sg. Gabai piknik ngan Huda & Husna....best giler! Ahad sempat ke open house Tun Mahathir; penat giler berjalan nak sampai ke rumah dia.

Hermmmm....ok gak raya tahun ni. Lain dari selalu....semoga Aidilfitri kami sekeluarga akan terus dilimpahi berkat.

1 comment:

|A|z|R|i|N| said...

knp rasa mcm kenal je org2 di dlm gmbr yg 2nd tu eh! mcm ada kwn kita je..

ada ke yg kat dlm pix tu nama mazidah?

tny je...